Krantendrukkerij

Krantendrukkerij

De krant is ondanks de digitalisering een van de sterkste media om uw informatie onder de man te brengen. Bij krantendrukkerij Janssen/Pers Rotatiedruk kunt u verschillende soorten kranten laten drukken. Van het broadsheet formaat, berlinerformaat of tabloid formaat tot aan diverse kranten specials. Als uitgever kunt u volledig vertrouwen op de kwaliteit en expertise van onze krantendrukkerij. U bent verzekerd van een financieel sterke drukwerkpartner met ultra moderne drukpersen. Hierdoor kunt u zich onderscheiden van anderen.

Krantendrukkerij

Een drukkerij is een werkplaats voor typografische werkzaamheden. Met behulp van een drukpers wordt het papier bedrukt. Door de eeuwen heen is het drukken met een uit hout gesneden drukvorm doorontwikkeld tot de offset druktechniek van vandaag. Hierbij wordt het drukbeeld via een laser belicht op een aluminiumplaat. Vervolgens wordt deze plaat vochtig gemaakt, waarbij de delen die bedrukt moeten worden vochtig blijven en de overige delen de inkt afstoten. De cilinderpersen en rotatiepersen hebben ervoor gezorgd dat de productiesnelheden enorm toe zijn genomen. Deze druktechniek leent zich dus uitstekend voor grote oplagen zoals kranten en diverse huis-aan-huis kranten.

Krantendrukkerij

Offset drukken

Offsetdruk is de meest gebruikte druktechniek door krantendrukkerijen. Deze druktechniek maakt onderscheid tussen vellenoffset en offsetrotatie. Bij vellenoffset wordt het papier op vellen aangevoerd in de drukpers, terwijl bij offsetrotatie deze papieraanvoer op rollen is. Offsetrotatie kan vervolgens uitgevoerd worden op twee manieren: heatset en coldset. Bij coldset vindt de droging van de inkt niet geforceerd plaatst zoals bij heatset, maar door de opname van de inkt door het papier. Elke druktechniek is immers geschikt voor ander drukwerk. De drukmethode coldset wordt voornamelijk toegepast bij krantendruk, terwijl heatset ingezet wordt bij het drukken van huis-aan-huis folders en reclame- en retailfolders. Daarentegen wordt vellenoffset toegepast bij het drukken van digitaal en promotiedrukwerk. 

 

Krantendruk

Janssen/Pers Rotatiedruk is de grootste, onafhankelijke krantendrukkerij in Nederland. Elke week verzorgen wij ruim 7 miljoen kranten en 15 miljoen commerciële producten zoals folders en magazines. Deze kranten en folders vinden hun weg naar vele Nederlandse, Belgische en Duitse brievenbussen. Een papieren krant levert immers een nostalgisch gevoel op bij de lezers waardoor kranten vandaag de dag nog steeds veel gelezen worden. Wij beschikken over vier coldsetpersen waarmee we op alle mogelijke manieren kunnen inspelen op uw wensen als uitgever. 

 

Krant laten drukken

In deze tijd van digitalisering is de krant het perfecte medium om u te onderscheiden van anderen. De krant wordt nog door vrijwel elk huishuiden gelezen en is dus ideaal om uw informatie bij de mensen onder de aandacht te brengen. Dus wilt u een krant laten drukken? Bij krantendrukkerij Janssen/Pers Rotatiedruk bent u verzekerd van een financieel sterke drukwerkpartner. Wij beschikken over ultra moderne drukpersen. U kunt bij ons terecht voor totaalpakketten op het gebied van drukwerk. Wij leveren uw drukwerk op het door uw gewenste soort krant en formaat, van broadsheet formaat, berlinerformaat of tabloid formaat tot aan diverse kranten specials. Iedere soort krant is weer geschikt voor een ander soort boodschap. Onze specialisten helpen u graag bij de productkeuze, papierkeuze, nabewerking, kleurmanagement en op logistiek gebied. 

Janssen/Pers Footer